Как да намалите времето за чистене на дома наполовина

Почиствайте заедно с половинката си или семейството
7
Как да намалите времето за чистене на дома наполовина
Снимка: Istock

Време е за пролетно почистване, защото пролетта официално е вече тук. Домовете ни се нуждаят от освежаване, щателно почистване, подреждане и изхвърляне на всички ненужни вещи, които сме трупали през зимата. Така ще освободите пространство в жилището си, което ще ви помогне да дишате по-добре, да се чувствате по-комфортно и да се усмихвате по-често.

Но пролетното почистване е трудоемко задължение, което кара мнозина да го отлагат дълго. Можете да съкратите времето за почистване и да не се чувствате толкова уморени от цялата тежка работа, която ще свършите.

Ето 5 съвета за това как да намалите времето за чистене наполовина.

1. Почиствайте по една стая наведнъж.

Ако се изморявате само от идеята да почистите цялото жилище на един път, не го правете. Изберете нова стратегия. Почиствайте по една стая наведнъж. Така няма да губите цял ден в чистене, няма да се преуморявате и да намразвате чистенето, но пак ще имате чист и подреден дом. Разпределяйте времето си както ви е удобно.

2. Използвайте универсални почистващи препарати.

Мултифункционалните препарати за почистване ще ви спестят време и пари. Така с един продукт ще можете да почистите различни повърхности в дома. Това е една добра инвестиция, която ще ви помогне да накарате жилището си да блести. Още една добра идея е да си направите домашен почистващ препарат. Така ще контролирате степента на риск за здравето на вас и близките ви, а и ще действате екологично съобразно.

3. Поставете кошче във всяка стая.

Идеята за кошчета навсякъде в дома може първоначално да ви се стори не толкова добра, но това е една добра стратегия за пестене на време и по-бързо почистване. Кошчетата ще ви помогнат по-бързо да сортирате излишните боклуци и предмети, дрехи и неща, които искате да изхвърлите или да преместите на друго място в дома си. Може да не използвате кошчета, а кошове или контейнери, в които просто да прибирате по-лесно и бързо вещите си, така че домът ви да е винаги подреден, а не вечно разхвърлян.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Мъжете преди 2 години
Чистят по-добре
5
0
 
6
 
! Отговори
странни съвети преди 2 години
Ако чистя по стая на ден, докато стигна до банята ще трябва да почна отново въртележката от хола и така вместо да отхвърля досадното чистене за половин ден, всеки ден ще гърбя. И това с кошчетата е адска глу-пост, като в обществена чакалня.
4
2
 
0
 
! Отговори
Това преди 2 години
Ми хареса
3
2
 
7
 
! Отговори
Като си наемете преди 2 години
домашна помощница :) Върши прекрасна работа!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Sas ysmivka ako vi trebva diplomerad i praktiken taktiken cistac moga da vi predloja edin priytel naprmer da vi dam tel mu nomer kakvo ste kajete ne vzema i skapo kaxesto na niski ceni izbora e vas ydovolstvieto naseee
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отървете се от домашните любимци.